Almanya Vizesi
Özbekistan Vizesi

Özbekistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Almanya Vizesi

İşlem Süresi: 30

90 Gün
90 Gün
Vize Var
90 Gün

TURİSTİK

  • En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)
  • Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olamayan 3*5 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 2.6 MM Olması Gerekmektedir. )
  • Belediyeden Onaylı Orijinal Davetiye ( Kişilerin İsim  Soy isimleri , Kalacakları Gün Tarihleri , Almanya' daki Adres  Ve Telefon Numarasının Eksiksiz Bilgisi , Varsa Düğün Davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi Yazılması Rica Olunur.)
  • Bağ Kur Dökümü ( E Devletten Barkodlu Bir Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • Şirket Antetli Kağıdına Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe Ve İmzalı Almanya Büyükelçiliğine Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret Oda Sicil Kayıt Sureti (Orjinal Yeni Tarihli son 3 Aylık)
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi 
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı ) Veya Hesap Cüzdanı Aslı  (Güncel Tarihli-Hesap Bakiyesi Bulunan Kaşeli İmzalı )
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu 
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )

Dikkat: Almanya Konsolosluğu Parmak İzi Uygulamasından Dolayı Randevu  Gününde Başvuruya Şahsen Gelmeniz Gerekmektedir

 

TİCARİ

  • En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)
  • Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olamayan 3*5 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 2.6 MM Olması Gerekmektedir. )
  • Davetiye (Mail Yolu İle Kabul Edilmektedir. Ad Soyad, Gidecek Olan Kişinin Pasaport Numarası, Gidiş Dönüş Tarihleri Belirtilmelidir.) 
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Fuar ise ; giriş bileti , katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belgeler
  • Bağ Kur Dökümü ( E Devletten Barkodlu Bir Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • Şirket Antetli Kağıdına Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe Ve İmzalı Almanya Büyükelçiliğine Hitaben Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret Oda Sicil Kayıt Sureti  (Orjinal Yeni Tarihli Son 3 Aylık)
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi 
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı ) Veya Hesap Cüzdanı Aslı  (Güncel Tarihli-Hesap Bakiyesi Bulunan Kaşeli İmzalı )
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı

Dikkat: Almanya Konsolosluğu Parmak İzi Uygulamasından Dolayı Randevu  Gününde Başvuruya Şahsen Gelmeniz Gerekmektedir.


TURİSTİK

  • En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)
  • Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olamayan 3*5 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 2.6 MM Olması Gerekmektedir. )
  • Almanya Belediyesi Yabancılar Bölümünden Gelen Orijinal Davetiye ( Kişilerin İsim  Soy isimleri , Kalacakları Gün Tarihleri , Almanya' daki Adres  Ve Telefon Numarasının Eksiksiz Bilgisi , Varsa Düğün Davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Şirket Antetli Kağıdına Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe Ve İmzalı Almanya Büyükelçiliğine Hitaben Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret Oda Sicil Kayıt Sureti (Orjinal Yeni Tarihli Son 3 Aylık)
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret sicil gazeteleri fotokopisi
  •  SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü ( E Devletten Barkodlu Şekilde Olması Gerekmektedir.)
  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu (Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşeli İmzalı Olması Gerekmektedir.)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

  • Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış Almanya başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye ( Aslı veya faks olarak aşağıdaki bilgileri içermelidir;)
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • a) Başvuru Sahibi adı ve görevi ile firmasındaki hakkında bilgi
  • b) Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi
  • c) Talep edilen vize süresi(birden fazla seyahat olacak mı ?)
  • d) Seyahatin amacı ve hedefi (Firma/Fuar vs. Bilgiler belirtilmeli)
  • e) Duruma göre seyahat, konaklama vs. bilgiler belirtilmeli))
  • Fuar ise ; giriş bileti , katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belgeler
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Oda Sicil belgesi (Orjinal yeni tarihli son 3 aylık)
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Ticaret sicil gazeteleri fotokopisi
  • SGK işe giriş bildirgesi ( Şirket Yetkilisi Tarafından Kaşe İmza )
  • SGK hizmet dökümü ( E- Devletten Temin Edilebilir)
  • Son 3 aylık maaş bodrosu (Şirket Yetkilisi Tarafından Kaşe İmzalı)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.


TURİSTİK

  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Davetiyenin Fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Kurum yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • İzin Belgesi
  • Personel Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Sözleşmeli Devlet memuru ise SSK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü gereklidir.
  • Son 3 aylık maaş bodrosu (Bağlı Olduğu Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe İmza )
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

  • Kurum yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • İzin Belgesi
  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye ( Aslı veya faks olarak aşağıdaki bilgileri içermelidir;)
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • a) Başvuru Sahibi adı ve görevi ile firmasındaki hakkında bilgi
  • b) Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi
  • c) Talep edilen vize süresi(birden fazla seyahat olacak mı ?)
  • d) Seyahatin amacı ve hedefi (Firma/Fuar vs. Bilgiler belirtilmeli)
  • e) Duruma göre seyahat, konaklama vs. bilgiler belirtilmeli))
  • Fuar ise ; giriş bileti , katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belgeler
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Personel Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Sözleşmeli Devlet memuru ise SSK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü gereklidir.
  • Son 3 aylık maaş bodrosu (Bağlı Olduğu Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe İmza)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TURİSTİK

  • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • 3,5x4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Davetiyenin Fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Bağkur Dökümü
  • Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

  • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • 3,5x4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye ( Aslı veya faks olarak aşağıdaki bilgileri içermelidir;)
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • a) Başvuru Sahibi adı ve görevi ile firmasındaki hakkında bilgi
  • b) Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi
  • c) Talep edilen vize süresi(birden fazla seyahat olacak mı ?)
  • d) Seyahatin amacı ve hedefi (Firma/Fuar vs. Bilgiler belirtilmeli)
  • e) Duruma göre seyahat, konaklama vs. bilgiler belirtilmeli))
  • Fuar ise ; giriş bileti , katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belgeler
  • Bağkur Dökümü
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.


TURİSTİK

  • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • 3,5x4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
  • + Avukatlar >>>> Barodan
  • + Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
  • + Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
  • + Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
  • + Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

  • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • 3,5x4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye ( Aslı veya faks olarak aşağıdaki bilgileri içermelidir;)
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • a) Başvuru Sahibi adı ve görevi ile firmasındaki hakkında bilgi
  • b) Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi
  • c) Talep edilen vize süresi(birden fazla seyahat olacak mı ?)
  • d) Seyahatin amacı ve hedefi (Firma/Fuar vs. Bilgiler belirtilmeli)
  • e) Duruma göre seyahat, konaklama vs. bilgiler belirtilmeli))
  • Fuar ise ; giriş bileti , katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belgeler
  • Bağkur Dökümü
  • Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
  • + Avukatlar >>>> Barodan
  • + Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
  • + Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
  • + Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
  • + Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
  • Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
  • Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi------>Örnek İçin tıklayınız
  • SGK dan emekliliğini gösteren belge
  • Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Varsa Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Tüm masraflarının eşi tarafından karşılanacağı belirtilen Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Eşine Ait Evraklar
  • +İş veren
  • +Çalışan
  • +Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek
  • +Avukat - Doktor - Eczacı - Diş Hekimi
  • +Emekli
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Dikkat: Almanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

  • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiyenin Aslı( Kişilerin isim soyisimleri , kalacakları gün tarihleri , Almanya' daki adres ve telefon numarasının eksiksiz bilgisi , varsa düğün davetiyesi )
  • Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
  • Ebeveynler tarafından imzalı Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
  • Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.(İngilizce Tercümesi yapılmalıdır!!)
  • Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
  • E Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Almanya Konsolosluğuna İbraz Edilmek Üzere Yerleşim Yeri Görünecek Şekilde Alınması Gerekmektedir.)
  • İkametgah Belgesi E Devletten Barkodlu
  • Uçak ve Otel Rezervasyonları
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Diğer Ülke Vizeleri